RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Заході назвали топ-3 досягнень України після подій на Майдані

Колишній посол США в Україні Джон Гербст (2003-2006) вважає, що після Майдану Україна домоглася високих результатів. Зокрема, він називає три ключових досягнення.

Про це екс-посол пише в статті для видання Atlantic Council.

Гербст вважає, що ключовими фігурами у впровадженні реформ в Україні стала група молодих лідерів, яка сформувалася під час Революції гідності і ніколи раніше не була при владі.

"Те, що унікально в пост-майданівській Україні - це нова група зацікавлених сторін, що складається з молодих нетерплячих лідерів, які ніколи не були частиною старої еліти. Вони сидять в Раді, домінують в потужному громадянському суспільстві, деякі з них стали міністрами і заступниками міністрів. Саме вони є рушійною силою реформ", - зазначив екс-дипломат.

На його думку, головні досягнення за останні три роки - це ціна на газ, закриття найкорумпованіших банків і система Pro-Zorro

Гербст уточнив, що перехід до ринкової системи ціноутворення в газовій сфері допоміг скоротити дефіцит державного бюджету на 8 млрд доларів на рік і усунути основне джерело незаконних доходів в країні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Петро Порошенко підписав закон про Конституційний суд України.