RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Міноборони розповіли по можливі поставки Javelin з США: документ

Міністерство оборони України прокоментувало ймовірність надання Україні оборонного озброєння від США, зокрема протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Відомство відповіло на офіційний запит "Апострофа".

На початку серпня американські ЗМІ повідомили, що США мають намір поставити Україні оборонну зброю. За даними The Wall Street Journal, міністр оборони США Джеймс Меттіс схвалив план поставок такого озброєння, в рамках якого Україна має отримати протитанкові ракетні комплекси Javelin та зенітні установки.

Пізніше NBC News з посиланням на свої джерела повідомило, що Міноборони США звернулося до адміністрації президента Дональда Трампа з проханням схвалити надання Україні високотехнологічної протитанкової зброї. За даними видання, мова йде про протитанкові комплекси Javelin загальною вартістю близько $50 млн.

Разом з тим, в Міністерстві оборони України "Апострофу" не змогли ані підтвердити, ані спростувати інформацію про можливі поставки в країну оборонної зброї з США.

При цьому у відомстві запевнили, що Міноборони України вживає всіх необхідних заходів щодо забезпечення Збройних сил "необхідними зразками озброєння і військової техніки".

Фото: Апостроф

Читайте також матеріал "Апострофа" "США змінюють правила гри на Донбасі і примушують Росію до переговорів", в якому йдеться про ймовірність поставок озброєння з США і про те, як воно може змінити ситуацію в зоні проведення АТО.