RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Прокуратура повідомила про підозру меру Ірпеня

Прокуратура Київської області повідомила про підозру меру Ірпеня Володимиру Карплюку, обвинуваченому в порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

"Зокрема, встановлено, що Карплюк в 2011 році перебуваючи на посаді директора ТОВ" Сарафан" і будучи особою, яка зобов'язана дотримуватися правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, знаючи, що зазначене товариство не має ліцензії на будівельну діяльність і дозволу на виконання робіт з підвищеною небезпекою при виконанні будівельно-монтажних робіт, навмисне порушив вимоги Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, затверджених наказом Держгірпромнагляду ", - йдеться в повідомленні .

При цьому повідомляється, що "підозрюваний не призначив працівників, відповідальних за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами, ведення робіт за проектами виконання робіт або технологічних карт, що в свою чергу призвело до аварії гусеничного крана і падіння його стріли на будівлю і людей".

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, влітку минулого року Володимир Карплюк втік з України через підозри в крадіжці державної землі. Карполюк є кумом мера Бучі Анатолія Федорука.