RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Не найкращий спосіб боротьби за правду: українська журналістка розгнівала мережі своїм постом про Сєнцова

У мережі активно обговорюють пост української журналістки Крістіни Бондаренко про українського політв'язня з Криму Олега Сєнцова, якого засудили в Росії.

Дискусія розгорнулася на сторінці журналістки в Facebook.

Так, вона написала, що Олег Сєнцов перебуває в одній з колоній Північно-Східного Сибіру, під Якутськом.

"Президент раз згадує про нього 13 липня. У цей день Сєнцову виповнилося 40 років, і Порошенко вітає його в твіттері картинкою свого подарунка - книгою академіка Сахарова. Сьогодні в ефірі телеканалу ATR фільм Alexander Podrabinek про справу Сєнцова. Тут є відео, яке до цього не публікувалося в Україні. Геннадій Афанасьєв дає свідчення на Сєнцова, в яких обмовляє його. Пізніше за це Путін його помилує і віддасть Україні, а Сєнцова посадить на 20 років в табір", - підкреслила Бондаренко.

Варто відзначити, що багато хто не погодився з її думкою.

"Тут варто додати, що Афанасьєв на суді публічно відмовився від своїх свідчень. Це теж важливо", "Афанасьєва теж потрібно було залишити в полоні?" - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Якутську (Саха, Росія) активісти вивісили банер з написом Free Sentsov на мосту через озеро Сайсари, в семи кілометрах від виправній колонії, в якій перебуває український політв'язень з Криму Олег Сєнцов.