RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Дипломат розповів, як поводитися Україні в зв'язку з погрозами з боку Угорщини

Україні варто провести в Брюсселі презентацію нового закону "Про освіту", пояснивши, що він не порушує права нацменшин, як вважає Угорщина.

Про це в коментарі "Обозревателю" заявив екс-генконсул України в Единбурзі і Стамбулі, голова правління фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

За його словами, Україна може уникнути серйозних наслідків через погрозу Угорщини перешкоджати Києву в реалізації важливих справ на міжнародній арені через прийняття Верховною Радою нового закону "Про освіту".

"Міністерство закордонних справ України має скласти перелік проектів Києва з Європейським союзом, які може заблокувати Угорщина в рамках своїх погроз. У цілому Будапешт своїми діями може сам накликати на себе невдоволення ЄС. Але, можливо, в рамках якихось інституцій Угорщина і зможе щось заблокувати", - зазначив Яременко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сийярто викликав в МЗС українського посла і віддав розпорядження угорським дипломатам призупинити підтримку України в міжнародних організаціях.