RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

З'явилися скандальні подробиці про офіцера ЗСУ, який намагався підірвати своїх підлеглих: опубліковано фото

Військовослужбовець Юрій Темченко розкрив деталі біографії офіцера Збройних сил України, який в стані алкогольного сп'яніння погрожував особовому складу вибухом гранати під час побудови у Черкаській області.

На своїй сторінці у Facebook Темченко повідомив, що офіцера звуть Юрій Кушнірук.

"Русь (такий його позивний) був мобілізований у 6ту хвилю у 80 бригаду. Став командиром новоствореної танкової роти і почав бухати. Бухав, списував пальне, не з'являвся на наради командирів, не вів ротну документацію, не писав заявки на чергові комплекти форми для бійців, а просто, бухав", - пише військовий.

За його словами, якщо у Кушнірука з ким-то не складалися стосунки, він починав старанно виживати людини з роти.

"1 травня 2016 року, перебуваючи в Чаплинці, Русь напився до білки і посеред ночі забіг у намет з автоматом, погрожуючи розстріляти всіх. Був зв'язаний, але бухати і здавати пальне не припинив. І це йому зійшло з рук". – також розповів військовий.

За його словами, командиру бригади доповідали про інциденти, але він тільки обіцяв розібратися з ситуацією. В результаті Кушнірук і далі дозволяв собі напиватися і продовжував красти паливо.

Як повідомляв "Апостроф", у Нацгвардії розгорівся скандал навколо начальника Північного Київського територіального управління НГУ.