RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Філатова вирішили виділити ще один мільйон гривень на рекордний за вартістю капремонт Центрального мосту

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради оголосив новий тендер на перебудову лінійно-кабельних споруд при капітальному ремонті автодорожнього Центрального мосту №2 через річку Дніпро в Дніпрі. Так, вартість робіт становить 1 213 334 гривень.

Відповідна інформація розміщена у вільному доступі на сайті електронних закупівель, повідомляють "Українські новини" з посиланням на Dnepr.info.

Відзначається, що мінімальний крок аукціону - 6 500 гривень. Наразі датою початку прийому пропозицій вказано 18 вересня.

Разом з тим, в локальному кошторисі закупівлі зазначається, що кошти підуть на розбирання асфальтобетонних покриттів вручну на одній половині проїзної частини, поки на іншій половині буде здійснюватися систематичний рух транспорту.

У роботу входить також прокладання трубопровідних каналів для кабелів та інші будівельно-монтажні роботи, такі як засипання щебенем, бетонування, поверхнева обробка покриттів бітумної емульсії із застосуванням митого щебеню.

Видання нагадує, що раніше проект "Наші гроші"з посиланням на дані системи "ProZorro" повідомив, що компанія ТОВ "Завод Майстер-профі" бізнесмена Дмитра Мішалова, батька секретаря Дніпровського міської ради В'ячеслава Мішалова, виграла тендер на 71 584 399 гривень на додаткове фінансування капітального ремонту Центрального мосту №2 в Дніпрі.

Крім того, раніше фірма батька секретаря Дніпровської міськради В'ячеслава Мішалова отримала 177,7 млн грн. на ремонт цього ж моста.

Таким чином, загальна сума коштів, виділених компанії батька секретаря Дніпровського міської ради з міського бюджету Дніпра на капітальний ремонт Центрального мосту, становить 249,38 млн грн.

Видання нагадує, що в кінці червня 2017 року мер Дніпра Борис Філатов в інтерв'ю проекту skrypin.ua запевняв, що якщо компанія "Завод Майстер-Профі", що належить батькові секретаря міської ради Дніпра В'ячеслава Мішалова, не вкладеться в обумовлені терміни реконструкції, вона буде замінена на іншого підрядника.

"Знаєте, його (Мішалова, - ред.) папаша приходить і каже: "А ось ми тут розібралися з мостом, треба ще додатково 67". Я кажу: "Так, зібрали документи - до побачення!". На наступний день 67 перетворилося в 30", - розповідав Філатов журналістам в червні 2017 року

Однак обіцянка Філатова не була виконана, так як в серпні 2017 року ТОВ "Завод Майстер-профі" рішенням Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради отримало додаткові 71,5 млн гривень на роботи з капітального ремонту Центрального мосту в Дніпрі, а терміни здачі об'єкта були перенесені на 2018 рік.