RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

До відповідальності за пожежу в таборі "Вікторія" можуть притягти одеських топ-чиновників

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що відповідальність за пожежу в дитячому таборі "Вікторія", в результаті якої загинули троє дітей, може понести заступник мера Одеси Геннадія Труханова з питань освіти.

Про це повідомляє "Еспрессо.TV".

"З червня в таборі була відключена сигналізація. Весь цей час були не заповнені резервуари води. Пожежна інспекція кілька разів направляла приписи про усунення. У письмовому вигляді вони відправлялися в табір, райадміністрацію, звідти в мерію. Ми вивчаємо роль заступника міського голови Одеси, яка відповідає за питання освіти", - зазначив Луценко.

За його словами, якщо вона отримувала ці приписи, її відповідальність буде важкою.

"Це службова недбалість, яка тяготиться трьома дитячими смертями", - підкреслив генпрокурор.

За інформацією на сайті одеської мерії, заступником міського голови Одеси є Цвірінько Зінаїда Миколаївна.

Крім того, Луценко заявив про політичну відповідальність за трагедію мера Одеси Геннадія Труханова.

"Чи буде тут роль міського голови - побачимо. Упевнений, що у пана Труханова є політична відповідальність. Чи настане вона юридично, покаже вивчення документів, які ми вилучили в районній адміністрації і одеській мерії", - додав генпрокурор.

Одночасно прокурор Одеської області Олег Жученко запевнив протестувальників біля мерії Одеси в об'єктивному та всебічному розслідуванні трагедії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше підлітки Максим Тихончук і Катерина Ной, які рятували дітей під час пожежі в одеському таборі "Вікторія", розповіли, що багатьох дітей доводилося будити, вони спали.