RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Суд звільнив з-під варти ще одного екс-беркутівця

У середу, 20 вересня, Апеляційний суд Києва випустив з СІЗО колишнього бійця підрозділу Беркут Сергія Лободу, підозрюваного в побитті активістів Автомайдан в 2014 році.

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська в Facebook.

"Сьогодні Апеляційний суд м.Києва (суддя Рослик) звільнив з-під варти беркутівця 1-ї роти Сергія Лободу (епізод з нападом на автомайданівців на Щорса 23.01.2014), того самого, який півтора року був у розшуку", - написала вона.

За її словами, підозрюваному змінили запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

"Ми пам'ятаємо, що браслетів для беркутівців чомусь ніколи немає. А ще пам'ятаємо, що харківські беркута Мастега і Войлоков втекли в РФ саме з-під домашнього арешту", - додала Закревська.

Також вона повідомила, що в середу суд у Вінниці відмовив у продовженні домашнього арешту екс-заступнику начальника київської міліції Олександру Кравченко.

"Так що після 28.09 ще один підозрюваний може злиняти, так і не ставши обвинуваченим" - резюмувала Закревська.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 4 лютого, Апеляційний суд звільнив з-під варти колишнього співробітника спецпідрозділу МВС "Беркут".

Нагадаємо, п'ятнадцять колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", причетних до розстрілу активістів Революції Гідності на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, отримали громадянство Російської Федерації.