RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні відреагували на звинувачення в порушенні повітряного простору Білорусі: опублікована карта польоту

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) заявила, що український літак не порушував повітряний простір Білорусі.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на речника відомства Олега Слободяна.

"Державна прикордонна служба продовжує моніторити лінію українсько-білоруського державного кордону, в тому числі ми здійснюємо повітряний моніторинг. Йдеться про крайній політ 25 вересня. Білоруська сторона вважає, що наш патрульний літак порушив повітряний простір Білорусі", - зазначив він.

Разом з тим, Слободян підкреслив, що польоти (про них ДПСУ завчасно попереджає білоруську сторону) здійснювалися за чітко визначеним маршрутом з прив'язкою до державного кордону.

"Жоден з приладів, якими оснащені наші літаки, не зафіксував порушення державного кордону України", - підкреслив спікер відомства.

Він запевнив, що прикордонники перевірили цю інформацію і по лінії Міністерства оборони України через Сили протиповітряної оборони: "Порушення повітряного простору не було".

Як роз'яснив додатково Слободян на своїй сторінці в Facebook, літак DA-42 Державної прикордонної служби України обладнаний сучасною навігаційною системою "GARMIN -1000", яка дозволяє екіпажу здійснювати навігацію з високою точністю, а органам управління повітряним рухом дозволяє відстежувати політ літака.

Відзначається, що політ літака спостерігали органи управління повітряним рухом "Украерорух", а також підрозділи Повітряних сил ЗС України. Вони не зафіксували порушень.

Крім того, за матеріалами об'єктивного контролю відомчої системи відстеження маршруту польоту літака "авіатрекінг" - порушень державного кордону не зафіксовано.

У той же час представник ДПСУ зазначив, що вони ознайомлені з позицією білоруської сторони, яка вважає, що порушення було.

"Ми цю інформацію, звичайно, візьмемо до уваги і ще раз перевіримо всю документацію, яка стосується результатів виконання польотів", - запевнив Слободян.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соціальних мережах з гумором відреагували на провокації російської авіації біля повітряного простору країн НАТО.