RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Окупанти в Криму судять чергового прихильника "русского мира"

В окупованому Російською Федерацією Криму судять прихильника "русского мира" Дмитра Джигалова і його соратника Олега Семенова.

Про це повідомляє видання primechaniya.ru.

Відзначається, що Джигалов вплутався в конфлікт з колишнім мером Судака, віце-прем'єром РК Володимиром Сєровим.

"За словами громадського активіста, під патронатом міського голови йому заважали розвішувати російські прапори в ще українському Судаку. Після возз'єднання Криму з РФ Джигалов не раз публікував фрагмент матеріалу міської газети "Судакские вести" від 27 лютого 2014 року з цитатою Сєрова про те, що "Крим залишиться частиною української держави". За словами громадського активіста, через це йому доводилося вислуховувати погрози від осіб, яких він пов'язує з міською владою", - йдеться в матеріалі.

У даний час Джигалова і його соратника по боротьбі Олега Семенова звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (ст. 282 ч. 1 КК РФ "організація екстремістського співтовариства").

Приводом став ролик, знятий Джигаловим на зустрічі громадян з депутатом парламенту Криму Іваном Шонусом. Один з учасників зустрічі різко висловився на тему сталінської депортації болгар, пізніше відео потрапило в мережу.

За даними видання, вже завершився перший етап судового протистояння між Сєровим і Джигаловим. Так, суд зобов'язав останнього виплатити адвокату Сєрова гонорар за роботу на процесі.

Варто відзначити, що на суд вже відреагували в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський письменник і журналіст Віктор Шендерович вказав на помилку Кремля з розміщенням зображення Криму на рублях.