RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В Україні пояснили, чому влада і Захід тягнули з законом по Донбасу

Українська влада і Захід тягнули з прийняттям закону до Донбасу через те, що він радикально змінює міжнародну обстановку, а для цього потрібна відповідна ситуація.

Про це "Апострофу" заявив військовий експерт Олексій Арестович.

"Він (закон по Донбасу, - ред.) був абсолютно неможливий, коли [Барак] Обама керував Білим домом, коли Конгрес США ще не знав, що він хоче робити з Росією, нереальний був при колишній [Ангелі] Меркель і абсолютно нереальний був при [Франсуа] Олланді", - зазначив він.

За словами експерта, коли все змінилося, а окремі кола Заходу здогадалися, що Росія воює в основному проти них, а не проти України, почалися спроби протидії.

"Цей закон, у всій своїй суперечливості, від назви до окремих пунктів, є квінтесенцією складної американсько-європейсько-української стратегії щодо Росії. Вона складна і компромісна. Треба не образити нікого з європейських партнерів, одночасно якось розрядити ситуацію і направити Росію в правильному напрямку", - уточнив Арестович.

Експерт вважає, що закон по Донбасу наблизить Україну до вирішення ситуації на сході країни.

"Дві речі в цьому законі точно є хороші: визнання Росії агресором і передача управління військовою операцією військовим. При всій повазі до СБУшників, вони не вміють керувати військовими операціями. [Глава Служби безпеки України Василь] Грицак днями в цьому навіть зізнався, у них навіть відповідного органу управління немає", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Обстановка навколо України радикально змінюється, США здивували Росію - Олексій Арестович".