RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Джерело розповіло, які ключові моменти по Донбасу обговорять Волкер і Порошенко

Переговори спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера і президента України Петра Порошенка можуть стосуватися двох ключових моментів: чи пройдуть на окупованих територіях вибори або ж буде створена тимчасова адміністрація під егідою ООН.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в українських владних колах.

За його словами, якщо українська сторона погодиться на проведення виборів на Донбасі, то це стане для неї провалом, так як їй доведеться визнати легітимність місцевої "влади".

"А створення тимчасової адміністрації буде хорошим результатом для влади. Так як це дозволить створити багатокомпонентну миротворчу місію з поступовим розширенням мандата на територію ОРДЛО. Така місія зможе посприяти розмінуванню територій, поверненню переміщених осіб, посиленню державних інститутів і т.д.", - зазначив співбесідник.

У той же час депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук вважає, що немає сенсу говорити про вибори на Донбасі, поки не будуть вирішені всі першочергові питання.

"Всі технічні питання, в тому числі про вибори, можна обговорювати вже тоді, коли буде вирішене політичне питання. Зараз Росія ні під яким соусом не допустить миротворчу місію. Тому що якщо з'явиться контроль на кордоні ОРДЛО і Росії, то через кілька тижнів ОРДЛО просто перестане існувати", - заявив він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Прорив по Донбасу можливий в наступному році: з чим Волкер їде до Порошенка".