RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Волонтери розсекретили незвичайного найманця бойовиків ЛНР з Росії: фото

Колишнього бойовика "ЛНР", громадянина Росії Віктора Макарова після служби в лавах незаконних збройних формувань закликали до збройних сил РФ.

Про це повідомляє міжнародне розвідувальне спільнота InformNapalm.

У спільноті відзначають, що вперше фіксують призов на строкову службу в російську армію тих, хто раніше воював за бойовиків Донбасу.

Віктор Макаров значився в рядах незаконних збройних формувань, імовірно, з жовтня-листопада 2014 року. Він "служив" у лавах бандформування "Мангуст" —так звана рота спецпризначення у складі батальйону бойовиків "Зоря".

У грудні 2016 року Макарова призвали на строкову військову службу і направили в 187-ї Псковський міжвидової регіональний Навчальний Центр по підготовці молодших спеціалістів інженерних військ (в/ч 73420, м. Волзький, Волгоградської області).

Після п'ятимісячного навчання в даному навчальному центрі влітку 2017 екс-бойовик отримав кваліфікацію спеціаліста 3-го класу. Потім його направили у війська Південного військового округу РФ. Судячи з шеврону, Макаров зараз служить в інженерному підрозділі нової 150-ї дивізії, яка розгорнута на українському напрямку в Ростовській області.

Як повідомляв "Апостроф", спільнота InformNapalm розкрила особистості чергових військовослужбовців РФ, які воювали на Донбасі.