RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Щось пішло не так: у росіян сталася НП під час випробування першого зібраного в РФ літака Ан-148

Під час першого випробувального польоту ближньомагістрального пасажирського літака Ан-148 воронезького складання авіаційного заводу (ВАЛТ) у літака відмовив двигун.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на представника підприємства.

У зв'язку з інцидентом на випробуваннях, які проходили у Воронезькій області, політ був припинений. На борту літака в момент події знаходилися п'ять осіб — всі вони були співробітниками ВАЛТ. В результаті інциденту ніхто з них не постраждав.

"Коли літак будується, є... статичні випробування і льотні. Ось це були перші льотні випробування для цього літака", - сказав співробітник ВАЛТ, додавши, що на авіазаводі створять комісію, яка з'ясовуватиме причини відмови двигуна, а також "прийме відповідні заходи".

"Це звичайна робоча ситуація", - зазначив співрозмовник, підкресливши, проте, що "її не назвеш штатної".

"Але, оскільки це все сталося на момент випробування літака, тобто — льотні випробування, то вони цілком припускають ось цю всю історію... Літак в штатному режимі сіл, всі живі, ніхто не постраждав", - зазначив співробітник ВАЛТ.

Він підкреслив, що на даний момент завод займається остаточної складанням Ан-148.

"Нам поставили двигуни — ми побудували літак", - говорить співрозмовник, зазначивши що в інциденті "треба розбиратися з підприємством постачальником".

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Воронежі зупинили збір Ан-148 за ліцензією України.