RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Порошенка назвали причину, через яку не введена повна заборона на поїздки в РФ

Повна заборона на поїздки в Російську Федерацію в Україні не була введена через толерантність українського суспільства до масової трудової і соціальної міграції в Росію.

Про це в статті для "Дзеркала тижня" пише постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

"Перш за все, ми повинні рухатися до припинення організованого пасажирського транспортного сполучення з РФ. На жаль, тривалий час після початку конфлікту суспільство було толерантним до масової трудової і соціальної міграції українців в РФ. І залишається толерантним до сих пір", - зазначив він.

За словами Бабіна, всі "професійні патріоти" іноді щось висловлюють проти торгівлі з агресором, яка часто є "вимушеним злом через специфіку світового розподілу ресурсів", але ні слова не говорять про десяток щоденних поїздів "Укрзалізниці" в Москву з усіх регіонів, від Львова до Херсона.

"Суспільство, яке заплющує очі на пряме стимулювання своїх громадян до поїздок в РФ, не має, на мою думку, морального права щось говорити про полонених Кремля. Роль держави як "абсолютного зла", яке вже традиційно "знищує патріотів", тут дійсно мінімальна, адже якби виник справжній громадський резонанс - ці перевезення припинили б протягом місяця", - уточнив постпред президента.

Бабін підкреслив, що сьогодні єдиним фактором, який утримує владу від цього вимушеного, хворобливого, але необхідного кроку, є саме очікуване широке громадське обурення від такої заборони.

"Отже, повне припинення пасажирських перевезень і введення виїзду громадян України в РФ (а не тільки в'їзду в Україну громадян РФ) виключно за біометричними паспортами - неприємний, але повністю затребуваний і необхідний захід. Звичайно, якщо український народ взагалі хоче виграти війну з кривавим молохом на наше знищення", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Державній прикордонній службі України роз'яснили рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про введення біометричного контролю для росіян.