RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Держдепі США зробили гучну заяву про небезпеку Росії

Дії Російської Федерації за останнє десятиліття демонструють її "реальну", а не "просто риторичну" готовність порушити суверенітет і територіальну цілісність інших держав.

Про це заявив директор департаменту політичного планування Держдепартаменту США Брайан Хук, повідомляє "Радіо Свобода".

Так, виступаючи на Трансатлантичному форумі по Росії, він сказав, що дії Москви у війні з Грузією в 2008 році і зовсім недавно в Україні є "порушенням Статуту ООН і декількох статей Хельсінського Заключного акту".

Хук підкреслив, що загрози для Європи від Росії схожі на загрози, з якими зіткнувся Захід під час "холодної війни".

"Як і в минулому, під загрозою територія від Балтійського до Чорного моря", - сказав він.

Разом з тим, представник Держдепу США наголосив на прагненні Москви до модернізації військ і вказав, що "військове розташування сил в Європі сприяє Росії".

"І, як і в минулому, Росія веде пропагандистську і дезінформаційну гру, руйнуючи суспільства, електорати і інститути в євроатлантичному співтоваристві", - сказав Хук.

Він навів війну Росії проти Грузії в 2008 році, її незаконну анексію Кримського півострова і підтримку сепаратистів на сході України в якості прикладів нездатності Москви виконати свої зобов'язання після закінчення "холодної війни".

У той же час Хук підкреслив, що США вимагають, щоб Росія відновила суверенітет і територіальну цілісність України, перш ніж санкції, введені Сполученими Штатами і Європою, могли б бути пом'якшені.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звинуватила Росію в розв'язуванні агресії проти України і підриві міжнародного порядку.