RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Переворот проти ватажка ЛНР: Тимчук пояснив, що за війська увійшли до Луганська

Народний депутат Дмитро Тимчук заявив про те, що центр окупованого Луганська захопили солдати збройних сил Росії, а також найманці ПВК, перекинуті через кордон.

Про це він написав на своїй сторінці на Facebook.

"До Луганська було введено підрозділ російської ПВК, який за даними групи ІС, раніше, за 4 дні до нинішніх подій, прибув в Алчевськ з РФ (перекидання здійснювалось вантажним транспортом армійського типу, 21.11.2017 підрозділ було перекинуто до Луганська)", - зазначив він.

Також, за словами Тимчука, в Луганськ були введені і підрозділи ЗС РФ.

"Вчора через прикордонний пункт пропуску "Довжанський" з території РФ в Довжанськ (кол. Свердловск) увійшла колона з декількох десятків Уралів з особовим складом ЗС РФ, 20 БТР. З 14.00 невеликими групами техніка і о/с перекидалися в бік Луганська", - написав він.

Народний депутат пояснив, що російські війська мають наказ "контролювати ситуацію і не допустити її загострення". Вони чекатимуть рішення Кремля з приводу ситуації, що склалася, написав Тимчук.

Подробиці того, що відбувається читайте в матеріалі Сергія Гармаша для "Апострофа" "Щурячі перегони: хто і навіщо влаштував "переворот "проти ватажка ЛНР".