RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал з передачею НАБУ справ по Януковичу: в Україні зробили гучну заяву

Глава правління Центру протидії корупції (ЦПК) Олександра Устинова вважає, що передачею справ проти екс-президента Віктора Януковича і його оточення Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) намагаються знищити саме відомство.

Про це вона заявила "Апострофу".

За словами Устинової, активісти запанікували, коли з Кабінету міністрів України прийшла нова редакція Кримінального процесуального кодексу, з якої зникла правка, згідно з якою справи по Януковичу повинна закінчити Генеральна прокуратура України (ГПУ), а не НАБУ.

"Ми б не хвилювалися, якби не отримали іншу редакцію закону. А так, коли закон був проголосований ще місяць тому, а на сайті Ради досі немає фінального тексту, ми і написали офіційний запит з вимогою дати нам текст. Але нам відмовили, оскільки ми не розпорядники інформації. Але це Верховна Рада, як вона може не бути розпорядником? Написали в АП, але теж не дали. Далі ми написали в міністерства. І коли вони показали текст, в якому була відсутня правка, ми зрозуміли, до чого це веде", - зазначила вона.

Устинова додала, що передачею трьох з половиною тисяч справ ГПУ завалить роботу НАБУ.

"Зараз в НАБУ близько 400 справ, а їм передають в десять разів більше. Крім того, передають справи, які вже були злиті, де немає доказової бази, половина людей вже знята з розшуку, з списку санкцій. Тобто, крім того, що завалять роботою, на них потім повісять всіх собак за те, що за три роки ГПУ нічого не зробила, а їм доведеться потім закривати ці справи. І скажуть: бачите, НАБУ не працює. Так що єдине, чому йде така боротьба за цю правку, тому що вона може поховати НАБУ", - підсумувала вона.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Є привід для паніки: Адміністрація Порошенка потрапила в скандал".