RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Немає підстав відмовити: Волкер зробив важливу заяву щодо надання Україні летальної зброї

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що не бачить підстав для відмови в наданні Україні оборонної зброї.

Про це він сказав в інтерв'ю американському виданню Politico, повідомляють "Українські новини".

"Україна бореться на своїй території, щоб захистити свою країну від насильства... Це самооборона. Це те, що закріплено в Статуті ООН. Це те, що зробила б кожна нація - хотіла б захистити свою територію, своє населення від агресії", - зазначив він.

Волкер додав, що у США є оборонні відносини і торгівля зброєю з десятками країн по всьому світу.

"І я не бачу нічого переконливого, чому Україна повинна бути особливим випадком, чому нам цього не зробити, особливо коли вони активно намагаються захистити свою територію", - підкреслив він.

Разом з тим, Волкер уточнив, що не вважає вагомим аргумент, що надання зброї може розпалити конфлікт і привести до його ескалації.

"Факт в тому, що це конфлікт, Росія вже це робить, вони вже борються", - сказав він.

Спецпредставник США також упевнений в тому, що Україна не збирається йти у наступ і атакувати після отримання зброї. При цьому Волкер підкреслив, що рішення про надання Україні зброї поки немає.

У той же час, на його думку, США не повинні приймати таке рішення, виходячи з можливої реакції Росії.

Волкер вважає, що США повинні приймати рішення, грунтуючись на власних національних інтересах і на тому, як вони хочуть позиціонувати себе в світі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий політолог дав цікавий прогноз щодо термінів поставки США летальної зброї в Україні.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Переговори з Путіним проваляться, Україні дадуть серйозну зброю: приблизні терміни відомі".