RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стало відомо про паніку бойовиків через "наступ" сил АТО на Горлівку

Командири бойовиків так званої Донецької народної республіки ("ДНР") побоюються наступу українських військових на окуповану Горлівку.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив український нардеп і керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За його словами, у зв'язку з цим бойовики перекинули на південний захід від Озерянівки резервну групу з двох танків і двох БМП-2.

Крім того, там зафіксовані замасковані бойовиками 4 одиниці 100-міліметрових протитанкових МТ-12 "Рапіра".

Також бойовики приховано розгортають артилерійські засоби для підрозділів "14-го батальйону територіальної оборони" та "2-ої окремої мотострілкової бригади", що оперують уздовж Бахмутської траси.

Зокрема, на східній околиці Кадіївки, за містом, ближче до Весняного бойовики в посадках розгорнули 4-гарматну батарею 122-міліметрових гармат-гаубиць типу Д-3\30А. Знаряддя ретельно замасковані.

"Швидше за все, ця батарея "страхує" (в разі необхідності) передові позиції окупантів по Бахмутській трасі. За неперевіреними даними, подібний артпідрозділ окупантів розгорнуто також ближче до Дачного", - додав Тимчук.

За його словами, командування "першого армійського корпусу ДНР" впевнене, що одночасно з підготовкою "наступу" в районі Горлівки, українське командування готує "збройну провокацію південніше Докучаєвська або в районі на схід від Волновахи".

Так, один з недавно сформованих батальйонів "5-ї окремої мотострілкової бригади" займе нові позиції між Стилою і Тельмановим для посилення і ущільнення бойових порядків окупантів на цьому напрямку.

Як повідомляв "Апостроф", 28 листопада в зоні АТО бойовики продовжили обстрілювати українські позиції, що призвело до загибелі одного українського солдата і поранення ще двох.