RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Скандал з отриманням громадянства відомою АТОшницею з РФ: з'явилися нові подробиці

Росіянка Юлія Толопа з позивним "Валькірія", яка з 2014 року бере участь в антитерористичній операції (АТО) на Донбасі на стороні української армії, має законні підстави для перебування в країні.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України з посиланням на Державну міграційну службу.

"Інформація про те, що міграційна служба нібито вимагає повернення Юлії Толопи в країну громадянської належності, в тому числі для оформлення документів, необхідних для подачі заяви на прийняття до громадянства України, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Так, відповідно до законодавства України, особа, яка потребує додаткового захисту, вважається такою, що безстроково на законних підставах перебуває на території України.

"Всі необхідні документи Юлія Толопа може отримати в дипломатичному представництві в Україні", - додали у відомстві.

Як уточнює hromadske.ua, Толопа вже подала документи в консульство РФ, щоб отримати довідку про несудимість. Напередодні візиту в консульство РФ вона попросила про підтримку і супровід, тому що боялася, що її там можуть затримати.

Фото: hromadske.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше про проблеми з отриманням громадянства України розповів боєць "Азова" з Росії Артем Широбоков.