RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У мережі розгорівся скандал навколо присвоєння президентом звання братові глави Генштабу ЗСУ

У мережі активно обговорюють новину про те, що президент України Петро Порошенко з нагоди Дня армії підвищив у званні брата начальника Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктора Муженка - Сергія Муженка.

Відповідний пост на своїй сторінці Facebook розмістив журналіст Юрій Бутусов.

"Спробував дізнатися, а за які заслуги цей воєначальник на тиловій апаратній посаді отримав високе генеральське звання, чим командував, який бойовий шлях. На сайті Міноборони є одна згадка - 14 люте 2015-го року, в розпал бою за Дебальцеве, Сергій Миколайович командував оперативною групою МО України в Демократичній республіці Конго, в Африці. У січні 2015-го нагороджений орденом "Данила Галицького", - зазначив він.

Бутусов підкреслив, що немає згадок, щоб за час війни Сергій Муженко чимось командував на фронті, планував бойові операції.

"Напевно, щось таке проінспектував, якусь закупівлю систем зв'язку, щось, чого ми не знаємо, чи впровадив якусь систему управління військами, про яку ми поки не знаємо. Ну не могли ж звичайному полковнику інспекції, а не стройовому командиру дати генеральське звання просто тому, що він рідний (молодший) брат начальника Генерального штабу Віктора Муженко?" - резюмував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше соцмережі обурило підвищення в званні головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.