RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Вектор руху змінив не Майдан, а Росія: іноземний військовий інструктор про зміни в Україні

Вектор руху України змінив не Майдан і тим більше не старі політики, які перебувають при владі, його змінила Російська Федерація своєю агресивною політикою проти України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий інструктор-волонтер, колишній військовослужбовець ізраїльської армії Цві Аріелі, який під час антитерористичної операції (АТО) на Донбасі працював з українськими силовиками.

За його словами, перш за все війна стала переломним моментом для багатьох українців в їх сприйнятті, в їх відповідях на запитання: куди тепер рухаємося.

"Звичайно, в тому, що в Україні трапився Майдан, були плюси. Мені здається, що далеко не всі ідеали Майдану були втілені в життя. Зате практично точно відбулася заміна одних кланів та фінансово-політичних груп на інші. Я також не в захваті від деяких законодавчих ініціатив, які поділяють українське суспільство і послаблюють позиції України на міжнародній арені", - зазначив Цві Аріелі.

Разом з тим, він додав, що питання полягає у виборі суспільства.

"Але якщо народ влаштовує, що нові політики змінили пострадянську риторику на проєвропейську, при цьому "працюючи" за тими ж схемами дерибану бюджету і імітуючи реальні реформи, зате роблячи це вже в вишиванках і з "правильними гаслами", а дії залишилися тими ж - не питання, в кінці кінців - це вибір українського народу", - підсумував Цві Аріелі.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Є одна умова, при якій українська армія перейде на стандарти НАТО - іноземний інструктор".