RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Здійснили грандіозний стрибок: відомий журналіст підірвав мережу роздумами про життя в Україні

Відомий український журналіст Денис Казанський вважає, що Україна зробила гігантський стрибок з початку 90-х років.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Перед Новим роком зазвичай показують фільм "Один вдома" - одну з головних американських різдвяних комедій. Фільм вийшов ще в 1990 році і в наші краї потрапив на початку 90-х... Фільм показував якесь інше, абсолютно незнайоме життя і тому здавався казкою. Не вірилося, що світ, в якому живуть герої, взагалі десь існує, хоча показували звичайне американське передмістя", - зазначив журналіст.

За словами Казанського, на той час двоповерховий будинок, красиві новорічні гірлянди, супермаркет, одяг героїв, навіть рознощик піци - все виглядало фантастикою.

"Цивілізаційний розрив був колосальним. На вулиці я бачив брудну сірість, розриті ями з іржавими трубами, переповнені "Ікаруси", калюжі, хрущовки, ринки, кіоски, бляклий мішкуватий одяг і таких же бляклих мішкуватих людей. На мільйонне місто не було жодного супермаркету, жодної піцерії. Вінцем цивілізації на той момент в моєму районі був універсам "Шахтар", в якому бабуся весь час лаялася з продавцями", - уточнив він.

Казанський додав, що на сьогодні, якщо вірити статистиці, українська економіка в порівнянні з 1990 роком навіть стиснулася.

"Але якщо відкласти цифри і озирнутися навколо, то стане очевидно, що ми зробили грандіозний цивілізаційний ривок. На початку 90-х західний світ був паралельним всесвітом. Сьогодні ці відмінності вже істотно стерлися... Супермаркет з переповненими прилавками більше не викликає подиву, піцу можна замовити додому так само, як Кевін Маккалістер, а в "Епіцентрі" продається величезна кількість новорічних іграшок і різних гірлянд", - написав блогер.

Він підкреслив, що рівень життя неможливо виміряти цифрами.

"Радянська статистика не коштувала нічого, тому що люди на вильоті СРСР жили в жахливих умовах. Тепер же за всіма показниками ніби як повна ж*па, але реальність, звичайно, виглядає куди більш райдужно, ніж 25 років тому", - підсумував Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше соцмережі жахнуло те, що Стахановський вагонобудівний завод, захоплений бойовиками "ЛНР", зараз займається виробництвом сміттєвих баків.