RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Російські спецслужби в 2014 році запустили в інтернеті кампанію з дискредитації Майдану - WP

Головне розвідувальне управління (ГРУ) Росії в лютому 2014 року запустило в Україні кампанію по дискредитації в інтернеті Майдану.

Про це йдеться в секретному звіті російського відомства, який опинився у розпорядженні американської газети The Washigton Post.

"Звіт є унікальним" вікном "в діяльність однієї з груп ГРУ протягом шести днів у 2014 році. Починаючи з наступного дня після втечі Януковича, військові шпигуни створили багато" фейковий персонажів "на платформах соцмереж Facebook і ВКонтакте." Персонажі "повинні були представляти простих людей зі всієї України, які нібито розчарувалися в протестах на Майдані ", - пише The Washigton Post.

Зокрема, увечері 22 лютого 2014 року було створено аккаунт від імені якогось Івана Галіцина, який описував ситуацію в Києві як "повернення фашистів через 70 років після Другої світової війни". Пізніше Галицин коментував і інші матеріали в англомовних виданнях. Цей обліковий запис, як пише газета, був створений співробітниками ГРУ. У ньому використовували фотографію Костянтина Ярошенка, який відбуває покарання в американській в'язниці за контрабанду наркотиків.

Як повідомляв "Апостроф", Сергій Горбатюк розповів, скільки злочинів було скоєно під час Майдану і скільки людей відбувають за це покарання.