RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Знайшли з перерізаною артерією: стало відомо про дивну загибель українського військового під Києвом

У місті Гостомель Київської області у неділю, 24 грудня, помер 23-річний військовий-контрактник військової частини №3018 Юрій Минюк. У той день його батькам подзвонили і сказали, що їх син повісився. Проте пізніше в поліції цю версію спростували і сказали, що на тілі військовослужбовця було безліч синців, ран і порізів.

Про це повідомляє ТСН.

Родичі загиблого впевнені, що він не міг з собою нічого зробити, оскільки у нього не було конфліктів і напередодні він спілкувався з батьками. Родичі додали, що, згідно поліцейському протоколу, кримінальне провадження відкрито за статтею 115 "Умисне вбивство" без згадок про самогубство.

Зазначається, що у Юрія Минюка була сильно порізана рука на зап'ясті і лікті, а на шиї були знайдені численні порізи.

"На цвинтарі вони вирішили поглянути на ту руку, а там був гіпс. Поверх гіпсу був ще якийсь скотч, самі руки були перебиті до кісток, його ножем, сокирою або ще чим-то били, невідомо, але дуже глибокі рани. І ще голова була порізана, немов від вуха до вуха", - сказала родичка загиблого Надія, додавши, що у Юрія була порізана ліва рука, хоча сам він лівша.

"На допиті, хлопець спочатку сказав, що був на чергуванні, а потім сказав, що його не було взагалі в Гостомелі. Він завжди говорив різне. За Юрою ще ходив якийсь солдат і не давав йому проходу, може ось у них і стався якийсь конфлікт", - каже Надія.

У військовій частині наголосили, що інцидент стався за місцем проживання військовослужбовця.

"Це відбулося не у військовій частині, а за місцем проживання. Наші контрактники не проживають тут. Ніяких відкритих конфліктів, спорів та іншого у нього не було. Зараз я не можу щось конкретно і остаточно сказати, оскільки йде слідство", - заявив прес-секретар частини.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Миколаєві загинув військовослужбовець української армії в результаті падіння в яму.