RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

На Мінкульт подали в суд через заборону "Сватів" в Україні

Українська телекомпанія "1 + 1" подала в суд на Міністерство культури України (Мінкульт) і Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) через скандал навколо серіалу "Свати".

Про це заявили в прес-службі Окружного адміністративного суду Києва, повідомляє "Обозреватель".

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом ТОВ "Телекомпанія "Студія 1 + 1" до Міністерства культури України та Державного агентства України з питань кіно", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що телекомпанія просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства культури про внесення зірки серіалу "Свати" Федора Добронравова в так званий "чорний список" - перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Крім того, "1 + 1" просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Державного агентства України з питань кіно про анулювання свідоцтв на право розповсюдження і демонстрування фільмів за участю Добронравова.

Уточнюється, що судове засідання відбудеться 15 лютого.

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-дипломат, український теле- і радіоведучий Дмитро Чекалкін розповів про захват росіян від серіалу "Свати".

Читайте також матеріал "Апострофа": "Кримнашист" Добронравов - лише привід: чому в Україні заборонили серіал "Свати".