RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про дивну загибель бійця АТО на Донбасі: опубліковано відео

Рідні бійця АТО з 30-ї бригади Андрія Власюка не вірять в слова командування про те, що він наклав на себе руки і застрелився з автомата.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

В останній раз мати Власюка розмовляла зі своїм сином 8 січня вдень, а вже ввечері її чоловікові зателефонував представник командування. За словами жінки, у чоловіка спочатку запитали про те, коли рідні в останній раз розмовляли з бійцем, чи не було у нього конфліктів або скарг, а потім повідомили про те, що він застрелився.

В армію Власюк пішов добровольцем і підписав контракт на три роки ще до того, як йому виповнилося 20 років. З березня 2017 року його служив навідником в 30-й бригаді, а в листопаді потрапив в зону АТО. При цьому рідні не знали про його переведення на Донбас.

Один з родичів загиблого озвучив версію про те, що командування нібито приховує справжню причину смерті Власюка.

"Все-таки його прибрав снайпер. Його в зону АТО ніяк не могли забрати. По-перше, він не відслужив строкової служби півтора року. Навчання він не пройшов і його вже відправили на бойові дії. Знімають відповідальність з себе", - пояснює він .

У той же час заступник військового комісара Баранівського району Житомирської області Сергій Баль заявив, що є свідки самогубства бійця. За його словами, Власюк прийшов з наряду, перезарядив автомат і зробив постріл. У цей момент в наметі знаходилася людина.

Справою займається військова прокуратура. Родичі Власюка заявили, що будуть проводити власне розслідування і відправляли тіло на повторну експертизу.

Поховали бійця на сільському кладовищі без військових почестей.

Як повідомляв "Апостроф", опубліковані фото і відео прощання з двома бійцями АТО, загиблими на Донбасі.