RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

АТОшник розповів про вражаючу різницю між добробатами і регулярними підрозділами ЗСУ на початку війни

Різницю між добровольчими батальйонами і регулярними підрозділами Збройних сил України (ЗСУ) на початку війни на Донбасі можна порівняти з тим, як потрапити з лісу в джунглі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив один з кращих снайперів сил АТО, ім'я якого не розголошується в цілях безпеки.

"Добробати - це все-таки дещо вільні стосунки. Більше поваги всередині колективу. Добробати - це був інший менталітет, особливо на початку війни", - зазначив він.

Снайпер уточнив, що в 2015-2016 роках армія була насичена призовниками, для яких давним-давно придумано назву - "аватари". Пияцтво було повальне. Керованість у цієї армії була низька, мотивація - низька.

"Люди просто-напросто боялися воювати - що, загалом-то, нормально. Були одиниці, на мою думку, по-справжньому мотивованих солдатів і офіцерів. Були і до сих пір є професіонали. Саме на них і трималася армія", - підкреслив АТОшник.

Він уточнив, що саме тоді зрозумів - допомагати треба не стільки добробатам, які на той момент вже досить непогано були озброєні, споряджені і навчені, а ЗСУ.

"Тоді стало зрозуміло, що йде яскраво виражений саботаж, що цю війну хочуть продовжити якомога довше. І, природно, тоді увага переключилася на ЗСУ. А оскільки це державна структура з державними правилами, оскільки це діюча армія - щоб щось в цій армії змінити на краще, треба було опинитися всередині неї", - сказав він.

Боєць АТО розповів, що потрапив в один з підрозділів ЗСУ та підписав контракт.

"Спочатку мені, оскільки я сержант і маю вищу освіту, обіцяли офіцерське звання. Але після сказали: вибач, офіцерське звання тобі не можна", - уточнив снайпер.

Разом з тим, він підкреслив, що в кінці 2014-го-на початку 2015-го життя розділилося на дві частини.

"Маленький шматок твого існування - це громадянське життя, де ти ходиш на роботу, заробляєш гроші, займаєшся спортом, спілкуєшся з друзями. І великий шматок життя - це війна. Саме на неї ти витрачаєш основні сили, час, кошти. Звичайне громадянське життя перетворилося в хобі. Твоїм життям стала війна", - сказав АТОшник.

Боєць уточнив, що все змінилося з того моменту, як він разом зі знайомими поїхав вітати з Новим роком АТОшників в Авдіївці, а після - потрапив з добробату в ЗСУ.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Ми відкладаємо час перемоги у війні, комусь це вигідно - один з найкращих снайперів в АТО".