RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Журналісти дізналися про високопоставлену чиновницю, яку з судимістю взяли на роботу в НАПК

В Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК) взяли на роботу чиновницю часів екс-президента Віктора Януковича, яка була засуджена за важкими корупційними статтями, - Тетяну Шкребко.

Про це в середу, 17 січня, на своїй сторінці в Facebook повідомила головний редактор програми "Схеми" Наталія Седлецька.

За її словами, за часів Януковича Шкребко керувала податковою інспекцією Шевченківського району Києва. Згодом вона визнала свою участь в злочинній схемі під керівництвом колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка і Януковича. Тоді мова йшла про заволодіння 3 млрд гривень з бюджету України.

За словами Седлецької, Шкребко пішла на угоду зі слідством, дала свідчення на співучасників і була засуджена за трьома важкими статями до 5 років позбавлення волі умовно. Після вона очолила так званий перший київський відділ НАПК.

"Після винесення вироку у вересні 2016 року, який був засекречений, їй вдалося ще протягом 9 місяців "перевіряти декларації в НАПК". Вона звільнилася тільки в липні 2017!" - підкреслила журналіст.

Разом з тим, вона додала, що українське законодавство прямо забороняє займати державні посади людям, засудженим за умисні злочини.

Як зазначає "Радіо Свобода", екс-керівник Департаменту фінансового контролю НАПК Анна Соломатіна, яка місяць була безпосереднім керівником Тетяни Шкребко, заявила, що та відповідала за перевірки декларацій по Києву і області. При цьому вона уточнила, що про обвинувальний вирок щодо Шкребко в керівництві агентства знали.

Видання додає, що вирок щодо Шкребко було винесено 1 вересня 2016 року - 5 років позбавлення волі умовно без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю і без конфіскації майна. Також суд визначив випробувальний термін в один рік, який вже закінчився. Тепер, за словами юристів, Тетяну Шкребко не можна вважати судимою - вона може займати державні посади.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Анні Соломатіній, яка заявила про корупційні схеми свого керівництва, виділили охорону.