RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Український снайпер яскраво висловився про відмінності між бійцями АТО і бойовиками ДНР-ЛНР

Українські бійці відрізняються від бойовиків так званих ДНР-ЛНР тим, що воюють за свою Батьківщину.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів один з кращих снайперів сил АТО, ім'я якого не розкривається в цілях його безпеки.

"Ми абсолютно праві в тому, що захищаємо свою Батьківщину. Ми захищаємо територіальну цілісність нашої держави. Ніхто нічого не має права нам пред'явити. Ми абсолютно і цілком праві. З невеликим застереженням: ті, хто купив місця наших керівників, праві далеко не завжди. Ті, хто нами керує на тих чи інших рівнях, не завжди компетентні. Ті, хто віддає накази, не завжди грамотні. А ті, хто воює з того боку проти нас, можуть бути громадянами України. І їхнє святе право – захищати свої домівки. Отже вони формально мають рацію, що захищають свої будинки. Але ж у них ніхто нічого забирати не збирається! Це жлобська позиція. Тому що вони не стільки захищають свої будинки, скільки вбивають таких саме, як і вони, громадян України", - сказав український військовий.

"Через що й почалася ця війна? Це ж не вся Україна взяла в руки зброю і пішла вбивати Донбас. Це Донбас, озброївшись до зубів російською зброєю, почав погрожувати дійти до Львова. Так що все куди цікавіше і заплутаніше, ніж здається на перший погляд. Там багато росіян, багато різного зброду, але багато і українців. Вони часто б'ються набагато краще за багатьох наших. Так, вони обмануті, їхні цілі та завдання злочинні, так, це реальна війна", - зазначив снайпер.

"Тому я з повагою ставлюся до будь-якого супротивника з тієї сторони - за умови, що він воює гідно. Людина, що воює проти тебе зі зброєю в руках, – солдат. І якщо він як солдат поводиться чесно – я до нього ставлюся з повагою. А якщо вони беруть "Гради" і йдуть серії пострілів у житлові квартали, то як до них можна ставитися з повагою? До тих, хто запускає ці "Гради"?"- підкреслив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "На Донбасі все куди цікавіше, ніж здається на перший погляд - один з найкращих снайперів в АТО".