RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Кремля буде кілька умов: відомий журналіст розповів про загрозу реваншу в Україні

У разі подальшого саботажу створення антикорупційних органів повного циклу Україну чекає не просто охолодження відносин, а фактично розвал західної коаліції на підтримку Києва, що обернеться загрозою реваншу з боку Росії.

Про це у своїй колонці на УНІАН пише відомий український журналіст Роман Цимбалюк.

За його словами, постає найголовніше питання: чи зможе Україна вижити і залишитися повноцінною державою без підтримки Заходу, особливо фінансової.

"Навряд чи. Добре теоретично міркувати, що гроші можна зайняти в борг у Китаї, Азії або на Марсі, але реально зацікавлених позичити нам тверду валюту - трохи", - вважає журналіст.

Він уточнив що за випадковим збігом Міжнародний валютний фонд (МВФ) видав Україні кредитів на 12 млрд доларів. Цю ж суму екс-президенту України Віктору Януковичу у 2014 році обіцяв президент РФ Володимир Путін, який встиг підписати чек на 3 млрд із запланованого пакету в 15 ярдів.

"З великою ймовірністю, Росія із задоволенням повернеться до обговорення цієї комбінації. І, якщо сьогоднішня українська влада на такий крок піти не зможе з міркувань здорового глузду та інстинкту самозбереження, то без підтримки ззовні і реформ - до бабки не ходи - ця сама влада на найближчих виборах пролетить повз своїх крісел", - пише журналіст.

На думку Цимбалюка, не випадково слово "реванш" все частіше звучить в Україні.

"У ревашистів руки будуть розв'язані - вали все на попередників і домовляйся, з ким хочеш, в тому числі - з Путіним. Чому б йому не купити цілу країну, практично даром?" - додав експерт.

У той же час він уточнив, що Кремль може висунути ряд умов, зажадавши від Києва визнати анексію Криму добровільним "возз'єднанням з РФ", відкликати всі позови з міжнародних судів, заявити, що на Донбасі "громадянська війна", МН17 збила Україна, а також зрадити пам'ять загиблих на Донбасі героїв.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спецпосланець президента США по Україні Курт Волкер заявив, що не веде переговори з Росією за спиною України.