RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Галас навколо фото "українського копа" зі свастикою: журналісти розкрили фейк

Фото "українського копа" зі свастикою, яке викликало жваве обговорення в мережі, є фейком і фігурує в Tumblr як мінімум з 2015 року.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Варто зазначити, що відповідний знімок в мережі розмістив користувач, який позиціонував себе як співробітник Національної поліції України. У той же час в управлінні патрульної поліції в Дніпропетровській області заявили, що ця людина в відомстві не працює, а також показали, як згаданий користувач постив фейкові фотографії себе з реальними співробітниками.

"Пост, в якому людина сфотографована в нацистській формі з пов'язкою зі свастикою на рукаві, з'явився в Facebook 21 січня. Його опублікував користувач Вадим Хмільовський. На сторінці Хмільовського було сказано, що він молодший лейтенант патрульної поліції Дніпра в МВС України", - уточнює видання.

У мережі відразу ж бурхливо відреагували на фото. Однак не всі користувачі звернули увагу на те, що на сторінці були і інші фото, хлопець на яких не був схожий на чоловіка з фотографії зі свастикою.

Крім того, на сторінці користувача з таким же ім'ям і прізвищем (Вадим Хмільовський) в "ВКонтакті" є фото нібито з співробітником патрульної поліції України. Але в прес-службі відомства вказали на те, що це "фейк", і показали реальну фотографію.

У поліції уточнили, що хлопець ніякого стосунку до відомства не має і не є курсантом Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Однак його бачили в Дніпрі, коли він просив сфотографуватися зі співробітниками поліції.

Як заявила прес-секретар патрульної поліції Дніпра Людмила Копиленко, Вадим Хмільовський - насправді Вадим Хлистун, і вчився він у школі №2 Синельникова. За словами соціального педагога, у хлопця були проблеми психологічного характеру.

У свою чергу, журналісти відшукали скандальний знімок в Tumblr за лютий 2015 року. Виявилося, що це історична реконструкція.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії запустили новий фейк про український закон по Донбасу.