RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ці містки не можна руйнувати: вчений Козловський пояснив, навіщо потрібен діалог з жителями окупованого Донбасу

Донецький учений Ігор Козловський розповів про те, як і з ким варто вести діалог для врегулювання ситуації в зоні АТО і повернення тимчасово окупованих територій до складу Укрїни.

В інтерв'ю "Апострофу" він наголосив на важливості ведення діалогу задля повернення тимчасово окупованій частині Донбасу.

"Діалог - це поняття широке. Він і зараз йде в рамках того ж мінського формату. Ми повинні розмовляти, як би це не було складно або як би не суперечило внутрішнім психологічним установкам, позиції, світогляду. Діалог - знаходження змістотворних базових моментів, які допоможуть нам якось рухатися в рамках реалізації тих законів, які приймає зараз, припустимо, Верховна Рада", - відзначає вчений.

Причому, за його словами, діалог поняття - багатогранне, яке не обмежується виключно однією стороною медалі.

"Це діалоги громадянського суспільства, нас з вами, з тими, хто там залишився, простими, звичайними людьми. Ці містки не можна руйнувати і розривати. Це довготривалий процес. Діалог - це завжди довше, ніж інші способи взаємодії з людьми", - каже Козловський .

Також вчений наполягає на тому, що домовленості з ватажком так званої ДНР Олександром Захарченком не дадуть ніяких результатів і в корені не згоден з нардепом Надією Савченко, яка не раз висловлювала думку про те, що потрібно домовлятися навіть з бойовиками.

"Я не можу судити про вибір Надії Савченко. Вона говорить про діалог з точки зору обміну полоненими, це важлива форма діалогу. З моєї точки зору, це буде контрпродуктивний діалог, тому що Захарченко - не самостійна фігура. Так, на ті процеси, які там відбуваються, так чи інакше він впливає, але остаточні рішення приймаються в Москві ", - пояснив свою позицію Козловський.

Читайте на "Апострофі" повне інтерв'ю з ученим: "Не можна говорити, що жителі Донбасу винні, є інше слово - Ігор Козловський".

Нагадаємо, 27 грудня пройшов найбільший обмін полоненими за всю історію військового конфлікту на Донбасі. Всього вдалося звільнити 74 людини. У числі звільнених був і відомий донецький вчений-релігієзнавець Ігор Козловський. За його звільнення вболівали сотні людей, які влаштували флешмоб FreeKozlovskyy.