RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Подвійний ефект: приватна розвідка США вказала на важливий момент в майбутніх санкціях проти оточення Путіна

Список російських олігархів, який готують США, буде мати подвійний ефект на Росію і адміністрацію президента РФ Володимира Путіна, навіть якщо проти його фігурантів не введуть санкції.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Еліти і олігархи залишаються вірними Путіну, поки у них є свобода в управлінні своїми активами. Навіть думка про те, що США можуть зробити крок, який заморозить їх статок або обмежить їх владу, буде мати сильну психологічну дію на їх сприйняття здатності Путіна захистити їх, що в свою чергу може вплинути на їх лояльність до нього", - йдеться в матеріалі.

Відзначається, що в останні роки багато з еліт вже відмовилися виконувати прямі розпорядження Путіна з безлічі питань, так як російська економіка впала в рецесію. Путін у відповідь оточив себе групою найближчих прихильників, зробивши своє президентство ще більш авторитарним. Так, російський президент розуміє, що боротьба в Кремлі і серед еліт країни привела до падіння інших впливових російських правителів в минулому.

"Але ще більш небезпечною для Путіна може бути реакція населення на список багатих еліт в той час, коли рівень бідності в країні зростає найшвидшими темпами за останні 20 років. Дослідження показали, що найбагатші олігархи володіють таким же статком за кордоном, як статок всіх росіян", - додали в Stratfor.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Вашингтон починає тиснути на Росію по-новому, Кремлю доведеться принести жертву - приватна розвідка США.