RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Розділилися на два табори: депутати Ради пояснили свої борги перед державою

Народні депутати України, які потрапили в списки боржників, розділилися на два табори: з хорошою пам'яттю і легкою амнезією.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа", який з'ясовував, хто саме з парламентарів заборгував виплати по аліментах і які ще борги накопичилися у нардепів.

Так, серед парламентських боржників є й такі, навпроти прізвищ яких в реєстрі просто стоїть суха строчка про вигляді боргу: "Стягнення коштів на користь держави".

У результаті державі винні Сергій Лещенко, Мустафа Найєм (обидва - БПП), фронтовик Денис Дзензерський, позафракційний бізнесмен Костянтин Жеваго, член "Батьківщини" Вадим Івченко, член БПП Максим Саврасов, депутат з "Відродження" Дмитро Святаш і радикали Денис Силантьєв та Сергій Рибалка.

При цьому останнього в ЗМІ через кілька годин після відкриття реєстру нібито викрили у несплаті аліментів - прізвище Рибалки виявилася в реєстрі. Однак сам нардеп на своїй сторінці в соцмережах продемонстрував документи, які доводять, що аліменти він справно платить і жодних заборгованостей не має.

У той же час інші депутати по-різному реагують на питання про борг.

"Це ДТП або порушення правил дорожнього руху. Я не сплатив цей штраф. Не те, щоб не встиг оплатити, просто забув, напевно", - заявив Найєм.

У свою чергу, Денис Силантьєв дуже здивувався.

"Перший раз про це чую. Я думаю, що це маячня повна. Дуже багато останнім часом стало з'являтися інформації про членів нашої партії, що вони, наприклад, є боржниками по аліментах, але все це якась незрозуміла інформація", - сказав нардеп.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Депутати не платять штрафи і за комуналку: як виправдовуються боржники з Ради.