RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

За яких "пацанів": відомий авіаексперт поставив низку цікавих запитань з приводу загибелі в Сирії російського пілота

Відомий російський авіаційний експерт Вадим Лукашевич розвіяв низку міфів про російський штурмовик Су-25, збитий в Сирії, і його льотчика.

Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

"Почнемо з простого запитання - що наш льотчик там робив? ... Герої виносять дітей з пожежі, герої закривають грудьми ворожу амбразуру, ... герої роблять унікальні операції, рятуючи хворих, герої випробовують на собі нову вакцину - а що зробив цей льотчик? Що він взагалі робив в небі Сирії, з незаповненим рапортом на нагородження і п'ятдесятирублівкою в кишені?" - зазначив Лукашевич.

Він підкреслив, що твердження про те, що "Су-25 вилетів на розвідку" - це нісенітниця. Так, на відео прекрасно видно, що штурмовик йде бойовим курсом на ціль на невеликій висоті

"Льотчик підірвав себе гранатою з криком "Це вам за пацанів!": По-перше, за яких це "пацанів"?! Що за маячня? По-друге, звідки у льотчика була з собою граната? І навіщо? ... Ось і виходить, що "герой" - тому що не здався ворогові живим. Але вибір-то був невеликий - він був підбитий відразу ж після того, як відстрілявся, і на невеликій висоті, тому приземлився практично на голови тим, по кому стріляв, сподіваючись на повну безкарність. Звідси вибір - або "героїчне" самогубство, або голову відріжуть, виклавши відео в Youtubе", - підкреслив Лукашевич.

Крім того, експерт звернув увагу на міф російських пропагандистів про те, що терористів озброюють вороги Росії, підкресливши, що насправді це робить Кремль.

"І ще напрошується запитання - а де пошуковики, де "вертушки" для евакуації? Невже така впевненість в повній безкарності повітряних операцій? Чи її вивели з Сирії в першу чергу відразу після третьої вказівки Верховного про виведення наших військових звідти?" - підсумував Лукашевич.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережу потрапило останнє відео з пілотом збитого в Сирії російського Су-25.