RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Мішок на голову і в машину: екс-депутат Ради Шепелев розповів, як його затримували

Колишній народний депутат України Олександр Шепелєв заявив, що його викрали і побили невідомі, які представилися співробітниками військової прокуратури.

Про це він заявив в п'ятницю, 9 лютого, в суді в коментарі журналістам, повідомляє LIGA.net.

За словами Шепелєва, в грудні минулого року він звернувся до президента України Петра Порошенка, голови Служби безпеки (СБУ) Василя Грицака і генпрокурора Юрія Луценка, що він хоче повернутися в Україну, дати свідчення і співпрацювати зі слідством.

Екс-нардеп уточнив, що вже близько двох місяців перебуває в Києві і кордон України перетнув законно.

"Мене заарештували. Вкрали, можна сказати. Мішок на голову, в машину. Представились військовою прокуратурою. Два дні мене тримали незрозуміло де, вимагали від мене інформацію, яка у мене є на чинну владу - по Тимошенко (лідер партії "Батьківщина"), по Порошенку, по Турчинову (секретарю Ради національної безпеки і оборони Олександру Турчинову, - ред.), по відомим олігархам", - сказав Шепелев.

Він додав, що його сильно били.

"Потім мене трохи підштопали, помили, переодягнули в інший одяг, тому що той одяг був весь в крові, і я опинився в лісі в Конча-Заспі, десь на 40-50-му кілометрі, де по анонімному дзвінку опинилася Служба безпеки України ", - запевнив Шепелєв.

Колишній нардеп зазначив, що співробітники СБУ привезли його до Києва в СІЗО СБУ на Аскольдовому. Крім того, він також повідомив, що люди, що представилися співробітниками військової прокуратури, допитуючи його, весь час телефонували.

Видання уточнює, що в Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заперечують, що співробітники військової прокуратури брали участь в затриманні Шепелева.

Як повідомляв "Апостроф", колишній нардеп Олександр Шепелєв, який раніше був затриманий СБУ, оголошений Росією в міжнародний розшук.