RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Переговори Клімкіна з Лавровим по Донбасу: з'явилися важливі подробиці

У п'ятницю, 16 лютого, міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим на полях Мюнхенської конференції з безпеки (Німеччина).

Про це повідомляють "Українські новини".

За словами Клімкіна, в ході переговорів йшлося про введення на Донбас миротворчої місії ООН.

"Ми довго говорили про це. Я сказав, що нам важливо, щоб міжнародне співтовариство могло поступово отримати контроль над окупованими територіями. Без цього ми не можемо ні про що говорити... Я так розумію, що дискусію ми повинні продовжувати, поки що ми не домовилися ні про що. Російська точка зору - інша. Будемо працювати далі. З гуманітарної точки зору ця зустріч була важливою, я сподіваюся, що ми можемо дати поштовх. З інших питань, як ви розумієте, домовленостей у нас немає", - сказав він.

Міністр додав, що в ході зустрічі з Лавровим також обговорювалися питання звільнення політичних в'язнів і можливість повернення представників Росії до складу Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК).

У той же час Клімкін не виключив, що дії бойовиків унеможливлять продовження переговорів в мінському форматі, уточнює "Європейська правда".

Глава МЗС України додав, що обговорив з Лавровим інцидент, який стався на минулому засіданні гуманітарної підгрупи в Мінську. Тоді перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила про погрози з боку бойовиків.

"(Я, - ред.) попросив вплинути на окупаційну адміністрацію, щоб не допустити повторення таких інцидентів, який стався на минулому засіданні гуманітарної підгрупи Мінську", - сказав Клімкін.

Як повідомляв "Апостроф", 12 лютого відбулася розмова по телефону між президентом України Петром Порошенком і главою РФ Володимиром Путіним.