RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Схоже на Сталінград: ветеран АТО поділився спогадами про битву за Дебальцеве

Під час запеклих боїв за Дебальцеве взимку 2015 року в місті не було електрики і воно перебувало під постійними обстрілами.

Про це розповів учасник тих подій, колишній боєць добровольчого батальйону їм. Джохара Дудаєва Олександр Коломійцев в інтерв'ю Сегодня.

За його словами, в Дебальцевому батальйон потрапив після прохання Семена Семенченка про допомогу, так як його батальйон попав в оточення у Вуглегірську.

"Коли ми з групою вже заїхали на територію Дебальцевого, місто було повністю без світла, постійно перебувало під обстрілом, в місті йшли локальні бойові зіткнення, були чутні і автоматні черги, і робота "Градів". Це було дуже схоже на Сталінград: повна темінь і постійні обстріли. 30-31-го січня ми розмістилися разом з батальйоном "Донбас" на території або училища, або будинку культури, точно не скажу, таблички там вже не розглядали. Був темний час доби, холодний січень, сльота. Зверху вода, знизу сніг", - згадує Коломійцев.

Також читайте на "Апострофі" спогади бійця АТО Ігоря Лук'янова про вихід українських військових з Дебальцевого - Вирватися з котла: як залишали Дебальцеве.