RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Це реальність: екс-дипломат вказав на катастрофічну ситуацію з політиками топ-рівня в Україні

На сьогоднішній день ситуація з політиками топ-рівня в Україні катастрофічна, при цьому кожен, хто відправляється в українську політику, приречений на прокляття.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив колишній український дипломат і військовий перекладач, відомий ведучий, шоумен і автор гумористичних програм Дмитро Чекалкін.

"Я бачив усіх українських президентів, прем'єр-міністрів, спікерів парламенту, реальних і потенційних кандидатів, як перекладач, як дипломат, як президент двох телерадіокомпаній, як журналіст, як організатор івентів. Крім того, вважаю себе непоганим психологом. Тому я представляю психічний стан всіх українських перших осіб, включаючи тих, кого давно вже немає в живих", - сказав він.

За словами Чекалкіна, українська політика дуже небезпечна не тільки для психічного, а й для фізичного здоров'я.

"Я спілкувався свого часу з Гетьманом, зі Щербанем, з Чорноволом, з Кірпою, з Кравченком, з Кушнарьовим - всі вони вже по ту сторону трави давно. Але я розумів: такий у нас потенціал. Свого часу, коли ми в 2004 році і 2014-му боролися проти Януковича, будь-який реальний кандидат на перші місця в українському політичному істеблішменті був кращим, ніж "двічі несудимий "проффессор". Сьогодні, на жаль, це реальність. Будь-який з цих кандидатів..."- уточнив екс-дипломат.

Він додав, що поки альтернатив немає, зазначивши, що політика - це мистецтво можливого, мистецтво знаходити компроміси з різними політичними силами.

"Єврооптимісти (я говорив про це Найєму і при нагоді сказав би і Лещенку), на жаль, не уявляють собі всієї палітри небезпек, які підстерігають першу особу. Я думаю, вони реально і не претендують на те, щоб бути першими особами в українській політиці. Але прикро, що вони своєю іноді занадто вже амбітною поведінкою відкидають від себе значну частину електорату. Я свого часу активно підтримував ДемАльянс. Але сьогодні я бачу, що вони, на жаль, девальвували свій політичний капітал. Мені здається, патріотичну частину електорату вони відштовхнули своєю іноді занадто безапеляційною і різкою критикою", - сказав Чекалкін.

Екс-дипломат зазначив, що українська політика - це не синекура, це Голгофа.

"Кожен, хто туди відправляється, приречений на прокляття. На страшні фізичні і психічні страждання, чесно скажу - я ж бачив цих людей. Мені в певному сенсі шкода того ж Порошенка, бо він, напевно, коли збирався стати президентом, не уявляв собі весь комплекс загроз і небезпек, які прийшли з минулого, які ми успадкували і які виникли сьогодні", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Києві стільки агентів найстрашнішого ворога України, що ми навіть не підозрюємо - Дмитро Чекалкін.