RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як Порошенко може виграти на президентських виборах: в Україні назвали два варіанти

Президент України Петро Порошенко може скористатися кількома сценаріями для перемоги на наступних президентських виборах.

Про це "Апострофу" заявив політичний експерт, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

За його словами, Порошенко має вагомий адмінресурс і активно працює над тим, щоб стати єдиним кандидатом від влади. При цьому експерт уточнив, що провладна електоральна ніша становить менше 10%, а за умови правильного використання адмінресурсу може досягти 20%.

"У Порошенка є можливість вийти в другий тур і, застосувавши різні технології, протягнути зручного опонента на кшталт Вадима Рабиновича або Юрія Бойко. Або ж останній може без сторонньої допомоги вийти до другого туру, однак його умовно "біло-синя", проросійська електоральна ніша значно зменшилася в зв'язку з анексією Криму і війною на сході України", - сказав Петренко.

Він додав, що Порошенку буде легше перемогти цих людей. Аналітик підкреслив, що головне завдання для діючого президента - не дати Юлії Тимошенко (або іншим представникам ліберально-демократичного або антикорупційного табору) вийти до другого туру виборів.

"Якщо ж рейтинг Петра Порошенка буде падати, як це відбувається зараз через різні корупційні скандали скандалів на кшталт Мальдів або офшорів, якщо буде звучати питання корупції в "Укроборонпрому" і причетності до неї афілійованих з бізнес-імперією президента компаній, якщо розчарування Заходу буде посилюватися, то він може піти на сценарій "сильний президент на тлі слабкого парламенту". Він не буде сильним електорально, але за рахунок порівняння може таким виглядати", - підсумував Петренко.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Порошенко може влаштувати "сюрприз", щоб зберегти владу: один із сценаріїв".