RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Вибори близько: стало відомо, де у Ахметова намічається конфлікт з Порошенком

Олігарх Ринат Ахметов на виборах в Україні, швидше за все, підтримає нинішнього президента Петра Порошенка, однак у його відносинах з Банковою є низка проблемних моментів.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Відзначається, що олігархи Віктор Пінчук і Ахметов більше виступають за збереження діючої влади, хоча і не відступають від своєї звичної "всеїдності", тобто підтримки декількох партійних сил і політиків відразу.

"Є два близьких до влади на Банковій олігарха, які зуміли налагодити нормальну комунікацію для свого бізнесу. Ясна річ, не безкоштовно, але ситуація їх влаштовує. Це в першу чергу Ахметов і Пінчук. Вони в тому або іншому вигляді можуть підігравати Порошенку і допомагати йому на виборах. Але тільки за умови, що вони будуть відчувати, що у нього є реальний шанс переобратися. Будь-які олігархи, якщо вони будуть відчувати слабкість, не вкладатимуть у збитковий проект", - вважає політолог Ігор Петренко.

У той же час уточнюється, що Ахметов після фактичної втрати "свого" ключового регіону - Донбасу - дещо втратив і політичну вагу. Але, на відміну від Коломойського, він пішов на співпрацю з Банковою, про що неодноразово писали багато ЗМІ. Крім вже відомих зв'язків і фінансування "Оппоблока", Ахметов, за словами одного з депутатів, також збирається ставити на Олега Ляшка і його "Радикальну партію".

"Топ-менеджер "Метінвесту" Юрій Зінченко, який є людиною Ахметова, увійшов до виконавчого комітету "Радикальної партії Ляшко", так що тут все ясно. Він буде на президентських виборах підтримувати його, а також його політсилу", - зазначив співрозмовник видання.

Крім того, якщо дивитися на останні рейтинги, то у Ляшко і його партії є досить висока підтримка, відповідно, досить непогані шанси пройти в Раду. Але більшість експертів кажуть, що за фінансову підтримку Ляшка Ахметов зажадає від нього більшу частину своїх людей в списку.

"Там фактично може залишитися 7-10 осіб Ляшка, всі інші будуть людьми Ахметова", - сказав Петренко.

Також Ахметов буде просувати своїх людей по мажоритарці.

"Ахметова цікавлять, наприклад, Волинь і всі області, близькі до кордону і видобутку бурштину. І, незважаючи на те, що Ахметов буде підтримувати Порошенка, у них вже зараз намічається конфлікт по мажоритарці з Банкової", - підкреслив політолог.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко розколов олігархів: на кого зроблять ставки Коломойський, Ахметов і кум Путіна.