RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Польща вирішила звести паркан на кордоні з Росією

Міністерство сільського господарства Польщі збирається відгородитися від Росії парканом, щоб перешкодити поширенню африканської чуми свиней.

Про це повідомляється на сайті Польського культурного центру в Калінінграді.

Повідомляється, що паркан на кордоні Вармінсько-мазурського воєводства і Калінінградської області повинен перешкодити зараженим чумою кабанам проникати на польську територію. Крім того, тварин, які переходять кордон, збираються відстрілювати.

Паркан буде побудований з оцинкованої сітки, висота складе два метри. Такий же паркан планується встановити на кордоні Польщі з Білоруссю і Україною. Вартість всього проекту оцінюється більш ніж в 230 мільйонів злотих (3,8 мільярда рублів).

Африканська чума свиней, також відома як африканська лихоманка і хвороба Монтгомері вперше була зафіксована на початку XX століття в Південній Африці. Вірус не становить загрози для людини, але вкрай небезпечний для диких і домашніх свиней. У разі виявлення вогнища хвороби всі тварини, які можуть бути заражені, підлягають знищенню.

Нагадаємо, що в 2015 році також Латвія заявляла про намір відгородитися від Росії парканом, в зв'язку з напливом нелегальних мігрантів.