RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Хочуть" безвіз з Кримом: пропаганда Кремля запустила фейк про Фінляндію

Російські пропагандисти запустили фейк про те, що "учасники делегації" з Фінляндії, яка прибула до окупованого Росією Криму, звернулася до "влади" півострова з проханням про введення безвізового режиму для фінів.

Відповідний матеріал оприлюднило російське агентство "РИА Новости".

За словами пропагандистів, глава фінської делегації Дарина Скіппарі-Смірнов також запропонувала налагодити пряме авіасполучення з Хельсінкі.

"Ми маємо намір запропонувати "главі" республіки, якщо це питання перебуває в його компетенції, організувати безвізовий режим для фінів і відкрити прямі авіарейси з Хельсінкі до Криму. Ми вже спілкувалися з однією з фінських авіакомпаній, яка допускає таку можливість", - нібито сказала вона під час візиту до Криму.

Агентство підкреслює, що до складу делегації увійшов правозахисник Йохан Бекман. У той же час інформації про будь-яку офіційну делегацію від Фінляндії до окупованого Криму не надходило.

Крім того, варто відзначити, що Скіппарі-Смірнов родом з Росії, однак проживає в Фінляндії. Так, раніше вона намагалася провести в Хельсінкі провокаційну акцію "Безсмертного полку", але її не підтримали місцеві жителі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачів інтернету вразило пропагандистське відео, на якому "діти Донбасу" агітують росіян голосувати на виборах за нинішнього президента Російської Федерації Володимира Путіна.