У Миколаєві знайдено мертвим фігуранта гучної справи бандита "Мультика"

У СІЗО міста Миколаїв 23 березня виявлений мертвим Дмитро Леонов, один з фігурантів справи Михайла Титова на прізвисько "Мультик", підозрюваного в організації злочинного угруповання.

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

"Сьогодні, 23 березня 2018 року, об 11.30 годині в камері Миколаївського слідчого ізолятора знайдено тіло підозрюваного в кримінальному провадженні Дмитра Леонова без явних ознак насильницької смерті", - сказано в повідомленні.

За фактом смерті Леонова відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України, а також за ч. 2 ст. 367 КК України з метою перевірки законності виконання службових обов'язків співробітниками СІЗО.

У слідчому ізоляторі було проведено огляд місця події з залученням адвоката потерпілого. Підготовлено клопотання в суд про призначення судово-медичної експертизи.

За даними видання Новини-N, минулого тижня Титова і Леонова з Маріупольського СІЗО привезли до Миколаєва для проведення слідчих дій.

"При цьому документально це ніяк не було оформлено. Більш того, згідно з існуючим Положенням, заарештованих забороняється перевозити з одного міста в інше в автомобілі - тільки шляхом етапування", - йдеться в матеріалі і відзначається, що за тиждень слідчі дії так і не проводилися.

Нагадаємо, Титов, Леонов та інші фігуранти справи були затримані 29 серпня 2017 року. Тоді генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затриманих підозрюють в створенні злочинної організації, яка впродовж 2008-2017 рр. займалася погрозами вбивством, позбавленням волі людей, рекетом, рейдерством, угонами, присвоєнням майна і державних коштів.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі було опубліковано аудіозапис, на якому Михайло Титов дає команди голові фракції Опозиційного блоку в Миколаївській облраді.