RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Війна триватиме: в Україні озвучили сумний прогноз по Донбасу

Війна на Донбасі буде тривати до тих пір, поки того хоче президент Росії Володимир Путін або будь-який інший лідер РФ, який прийде йому на зміну.

Про це блогер і військовий експерт Олексій Арестович розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Експерт нагадав, що раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков представив "тактику дрібних кроків, яким аплодують усі", яка передбачає повернення окупованих територій під контроль України шматочками.

"План непоганий, - підкреслив Арестович. - Але цей план такий же нереальний, як і всі інші".

"Проблема в тому, що всі плани з нашої сторони приречені на провал. Ця війна буде тривати доти, доки її хоче Володимир Володимирович Путін або інший керівник Росії, який прийде після нього. Вони можуть зупинити цю війну за 5 секунд. Просто віддати наказ: не воюємо. І все. Усі мирні плани і всі спроби ввести миротворців, будь-який рівень обговорення цієї проблеми – це спроби вмовити Володимира Володимировича не воювати. Немає ніякого сенсу в складанні змістовних планів, які обходять стороною питання персонального примусу Путіна і його оточення до рішення зупинити цю війну", - висловився військовий експерт.

За його словами, мирні плани, - лише політичні концепції еліт США, Європи та України, що висуваються з урахуванням передвиборних кампаній, і мають дуже опосередкований стосунок до реальності.

"Донбас замириться тоді, коли Путін вирішить, що треба замирити. Або ж коли винесуть фізично російські війська, якщо американці завдадуть удару або допоможуть нам завдати і ми фізично виб'ємо агресора. Але ймовірність цього плану ще менша – 0,0001%", - додав Арестович.

"Тому війна буде продовжуватися, це класичний стабільний конфлікт, який триває роками. Зауважте, в Сирії інтенсивність бойових дій набагато вище, ніж у нас. Там 400 тисяч осіб загинуло, а у нас – більше 10 тисяч. Але тим не менш він триває і не збирається закінчуватися", - резюмував експерт.

Більше про звільнення Донбасу і перетворення АТО читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна є три варіанти для України, загострення може бути вже восени - Олексій Арестович.