RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

З'явилися нові деталі арешту в ЄС "тушки" Януковича

Екс-голова правління ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережі", екс-депутат Верховної Ради Дмитро Крючков був затриманий в Німеччині через посилений контроль документів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відзначається, що на кордоні Німеччини та Австрії вже кілька років, незважаючи на Шенгенську угоду, діє посилений контроль документів через наплив біженців, - саме в ході нього затримали Крючкова і замість Зальцбурга доставили в суд прикордонного Розенгайма для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Німецькі правоохоронці подали до Вищого земельного суду Мюнхена запит на арешт до часу надходження з України документів на екстрадицію.

Варто зауважити, що Крючков у 2006 році в віці 28 років став нардепом від Блоку Юлії Тимошенко, ні разу не виступав на засіданнях і не брав участі в розробках законопроектів, після чого став "тушкою", - депутатом-перебіжчиком, який пішов з БЮТ в "антикризову" коаліцію на чолі з екс-президентом-втікачем Віктором Януковичем.

Однак, незабаром парламент розпустили, і Крючков не зміг отримати мандат на дострокових виборах. Знову політик дав про себе знати після втечі Януковича і початку президентства Петра Порошенка.

Крючков, який раніше займався торгівлею і будівництвом, вирішив спробувати сили в енергетичному бізнесі, де за лічені місяці зміг розвинути холдинг "Енергомережі" з мільярдним оборотом.

"Очевидно, не без сприяння в коридорах, обласні енергокомпанії, що знаходяться у власності держави, почали передавати компанії Крючкова право вимоги боргів з боку промислових підприємств", - йдеться в повідомленні.

В Україні Крючкова підозрюють в розтраті або присвоєнні майна в особливо великих розмірах, організації злочину, зловживанні владою, яке призвело до тяжких наслідків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше САП і НАБУ повідомили про підозру голові Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій у незаконному збагаченні на 10 млн грн і декларуванні недостовірних даних.