RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На Заході назвали ключові відмінності війни України з Росією від інших конфліктів

Війна України з Російською Федерацією відрізняється від інших конфліктів тим, що її ведуть країни, що мають схожий військовий потенціал.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив польський військовий експерт Лукаш Надольський.

"Війни, які веде Захід з 1989 року, наприклад, в Іраку, були "легкими", тобто велися за допомогою високоточної зброї, коли у противника не було шансів вступити в боротьбу. Війна в Україні інша: її ведуть дві країни, які мають схожий технологічний потенціал. Зрозуміло, що Росія має перевагу - кращі танки і протиповітряні системи - але не використовує свій арсенал з різних причин", - сказав він.

Експерт уточнив, що це не та диспропорція в силі, яка спостерігалася в Іраку. У зв'язку з цим війна на Донбасі стає кривавою для обох сторін і кожна з них готова до боротьби тільки тоді, коли її солдати готові на велику жертву, воюючи сміливо і рішуче.

"Подобається нам чи ні, але росіяни воюють жертовно, вірять в те, що роблять: в ідею "русского міра", що захищають "матінку Росію", воюючи в Україні з бандерівцями", солдатами НАТО і польськими найманцями", - підкреслив Надольський.

Він додав, що українці втратили на Донбасі порівняно небагато солдатів тільки тому, що були готові воювати, вбивати і гинути.

"І це привело до того, що лінія фронту виглядає так, як зараз, а не по-іншому. Якби в Україні не було таких сміливих людей, то, ймовірно, вже не було б і України", - підсумував експерт.

Читайте також матеріал "Апострофа": Україна починає нову операцію на Донбасі: що зміниться для людей.